Jáky Emlékbizottság

JÁKY 65. - EMLÉKÉV

TÖRTÉNETÜNK

"Hatvanöt év nagyon hosszú idő, de pontosan tudjuk, hogy egy iskola nem mehet nyugdíjba, ezért ez a hatvanöt év olyan évforduló, amire illő és érdemes is emlékezni pont azért, hogy a következő hatvanöt évre lehessen majd belőle töltekezni."

Így 2015-ben, amikor iskolánk fennállásának 65. évfordulóját ünnepelte, úgy gondoltuk emlékezetessé tesszük. Ekkor alakult meg a Jáky emlékbizottság, melynek tagjai iskolánk pedagógusai és fő támogatóink.

Minden hónap utolsó szerdáin építészeti előadásokkal színesítettük iskolánk életét, melyen neves építészek, történészek és régészek egyaránt érdekes előadásokat tartottak.

Előadások iskolánkban


Lantay Attila

Székesfehérvár Megyei Jogú Város főépítésze

okleveles építészmérnök

Előadásának címe:

Székesfehérvár fejlődési irányai a település-fejlesztési programok körében

Igari Antal

okleveles építészmérnök

Egy másik fő építőanyaggal a fával, annak felhasználási lehetőségeivel és titkaival ismerkedhettünk meg.

Csutiné Schleer Erzsébet Székesfehérvári Városszépítő és Védő Egyesület alelnöke

okleveles építészmérnök, okleveles műemléki szakmérnök

Előadásának címe:

Bory Jenő, mint a vasbeton úttörője

Grátz Antal

építészmérnök

Előadásának címe:

Népi építészet örökzöld tanulsága

"Gálával ünnepelte fennállásának 65. évfordulóját a Jáky"

Az eseményen köszöntőt mondott Székesfehérvár polgármestere, majd a gálán az iskola egykori és mai diákjainak verses, zenés szórakoztató műsorát láthatta a közönség.

2015. március 29.

A jubileum tiszteletére egész évben programokkal vártuk a Jákys öregdiákokat és természetesen a jelenlegi tanulókat is. A középiskola közössége- egykori diákok és volt tanárok- folyamatosan keresik a lehetőséget a találkozásara, a jubileum pedig erre egy jó alkalom volt. A tanév minden hónapjának utolsó szerdáján, építészet témakörben, előadást tartottak neves építészek, út- és vasútépítés témakörben is volt érdekes előadás, mely azért is a legfontosabb, mert ez volt anno az iskola fő profilja. Az előadássorozatot egy gálaesttel zártuk a Vörösmarty Színházban, ahol véndiákok és jelenlegi nebulók is színpadra léptek.


Az pedig mindenkit meglepetésként ért, hogy Emlékmű- díjakat is átadtunk, nagyon kevesen tudnak az elismeréséről, de azt eláruljuk, hogy ebből hagyományt szeretnénk teremteni, minden évben jutalmazni ilyen módon egy- egy volt tanulót, aki megérdemli.

A gálaesten Életmű- díjat kaptak:

Varga Imre

Császárné Boros Erzsébet

Filep László

A gála után egy összejövetelt szerveztek az iskola épületében az egykori ls jelenlegi diákok. A folyosókon, tornatermekben táncoltak, beszélgettek az egykori nebulók, felidézték a "szépmúltat" és örültek, hogy találkozhattak egymással és persze annak, hogy jákysok lehettek.